Nu är det jul igen! Vad händer på EuroMaint då?

Nu är det jul igen! Vad händer på EuroMaint då?

Visst pågår det verksamhet och visst underhåller vi tågen runt om i landet och i Norge. Såsom förra året, imorgon och som vanligt.

Under juldagarna är det dock flera av våra medarbetare som passar på att ta välförtjänt ledighet. Det kan därför i vissa fall dröja med återkoppling. Vår växel hjälper dig att hitta rätt.
Växelnumret till oss hittar du längst ned på sidan.

Vår växel är bemannad vardagar klockan 8:00-17:00 under jul och nyårsveckorna.

Info-mejlen kommer inte att vara bemannad under jul och nyår.

För fakturafrågor använder du alltid vår kund- eller leverantörs-e-postadress.
Har du fakturafrågor tittar du in på menyfliken Kontakta oss och klickar på Fakturafrågor, så hittar du rätt mejladressen att använda.

Med det vill vi önska dig en fridfull jul och en god start på det nya året!

Vi ses igen 2022!

 

God Jul & Gott Nytt År! 

God Jul och Gott Nytt År önskar EuroMaint!

God Jul och Gott Nytt År önskar EuroMaint!

Julen närmar sig med stormsteg och därefter är det bara några dagar kvar av hela detta år. 2021 har varit ännu ett lärorikt och händelserikt år för oss på Euromaint. Vi har nyligen firat ett års-jubileum av både underhållsarbetet av Spårvagnarna i Lund och av Bergensbanan åt VY i Norge. Vi är också mycket tacksamma över att ha vunnit avtal såsom bland annat boggieavtal och ombyggnation av SJ nattvagnarna, tagit över garantiarbetet för Stockholm Spårvagnar, varit en del av den framgångsrika lanseringen av SJs ombyggda x2:or och mycket mer. Och nu i december startade vi även vårt underhållsarbete av Krösatåg åt SJ i Nässjö och Kalmar.

Den nya multifunktionella hallen i Umeå som invigdes för ett år sedan har varit ett nöje att arbeta i för våra medarbetare under 2021. Vi har tagit emot praktikanter och nyexaminerade tågreparatörer och även varit en praktikplats för högstadieelever i Skåne. Under början av året tillsattes en ny HR-chef och efter sommarledigheten och soliga semesterdagar tillsattes en ny VD. Dessutom har vår organisation utökats med ännu fler kompetenta och skickliga medarbetare.

Det nya året är varmt välkommet. Ett nytt år med nya uppstarter, nya samarbeten, nya bekantskaper och kunskaper. Med det nya året följer också hopp om att pandemin vi befinner oss i blir hanterbar, och att vi så småningom kan återgå mot vad vi minns som det normala.

Vi vill tacka alla kunder, leverantörer och alla er andra vi på Euromaint har förmånen att ha kontakt med för året som gått och ser fram emot nya utmaningar, spännande projekt och en fortsatt långsiktig relation.

Vi ser fram emot 2022 tillsammans med er!

God Jul & Gott Nytt År

EuroMaint – A CAF Group Company

Vi upplever fortsatt utmaningar med vårt fakturasystem

Ända sedan Euromaint uppdaterade fakturasystemet har det funnits utmaningar med registrering av fakturor från våra leverantörer. Euromaint har kämpat med att leverantörsfakturor försvinner i våra system ett tag nu. Vi arbetar fortfarande med att hitta felen och lösa dem. Tyvärr, trots all tid och resurser som investerats, har vi inte så stora framsteg som vi hade önskat med att åtgärda problemen.

Euromaint har tagit fram en handlingsplan, med syfte att förbättra och lösa situationen så snabbt som möjligt.

Ert fortsatta tålamod uppskattas!

Vänliga hälsningar
EuroMaint – a CAF Group Company

Varmt välkomna alla medarbetare i Nässjö och Kalmar!

Varmt välkomna alla medarbetare i Nässjö och Kalmar!

I helgen startade Euromaint underhållsarbetet av Krösatåg. Vi vill passa på att hälsa alla medarbetare i våra verkstäder både i Nässjö och Kalmar varmt välkomna till Euromaint.

Helgens smidiga start visar på det grundliga och gedigna förarbetat vårt mobiliseringsteam gjort under året. Verkstäderna är bemannade med en stark organisation för att säkerställa leveransen och underhållet av Krösatåg. Nu påbörjas vad som förhoppningsvis blir många år av träffsäkra leveranser av servicetjänster och ett väl fungerande samarbete. Allt så att tågen rullar på smidigt och resenärer kommer fram i tid.

   X14 nr 3230 rullar ut för att trafiksättas. Bilden är tagen från Krösa-starten i Nässjö.

Nu rullar fler tåg mellan Oslo och Bergen – nya ombyggda vagnar som EuroMaint underhåller åt VY

TrafikkPakke3 har fått nytt rullande material. Det är sträckan mellan Oslo-Bergen som vi på Euromaint underhåller sedan ett år tillbaka.

Den 12:e december 2021, på årsdagen sedan vårt övertagande av tågunderhållet åt VY gick de första BPWF1-vagnarna i trafik. Totalt handlar det om åtta vagnar. Vagnarna som Vy införskaffat kommer från Tyskland och har låtits byggas om till liggvagnar.

Vagnarna har anpassats för det hårda norska vinterklimatet, målats om utvändigt och uppgraderats invändigt med utrymmen för bagage och cyklar. De nya beteckningen är BFWL vilket lite missvisande indikerar att de är sovvagnar. De nygamla vagnarna ska sättas in i alla loktåg på Bergensbanan och de tillför extra sittplatser i dagtågen och vardera 36 liggplatser i nattågen samt plats för skrymmande bagage och elva cyklar per vagn.

För oss på Euromaint innebär det att vi även utför underhåll och reparationer på dessa nattvagnar.
Vagnarna sattes i trafik söndagen den 12 december.