1. Hem
  2.  » 
  3. EuroMaint Rail
  4.  » EuroMaint erhåller underhållet för Norrtåg de närmaste nio åren
  1. Hem
  2.  » 
  3. EuroMaint Rail
  4.  » EuroMaint erhåller underhållet för Norrtåg de närmaste nio åren

Arkiv

EuroMaint erhåller underhållet för Norrtåg de närmaste nio åren

23 jun, 2015

Idag beslutade Norrtågs styrelse att Svenska Tågkompaniet ska köra regiontågtrafiken och att Euromaint skall sköta underhållet under de kommande nio åren. Upphandlingen omfattar sex sträckor i norra Sverige.

Det upphandlade trafikuppdraget sträcker sig över nio år, med start den 20 augusti 2016 fram till tidtabellsskiftet i december 2025.
– Vi är mycket glada för förtroendet att få utföra underhållet av Norrtågen. Vi har en stark organisation och ser fram emot att få vara med och utveckla tågtrafiken i Norrland tillsammans med Tågkompaniet, säger Ove Bergkvist, VD på Euromaint.

Uppdraget innebär att Euromaint övertar Norrtågs verkstad i Umeå där underhållet av flottorna X11, X62 och Y31 kommer ske. X50 och all svarvning kommer även fortsättningsvis ske i Euromaints verkstad i Notviken, Luleå.

– En genomgående önskan i Norrtågs upphandling var stabil och punktlig trafik. Tågkompaniet och Euromaint bildar en stark allians som kommer kunna leverera på Norrtågs önskemål, säger Mats Gustafsson, VD på Tågkompaniet.

Upphandlingen omfattar trafik på sex sträckor i de fyra nordligaste länen:
• Umeå – Sundsvall
• Storlien – Sundsvall
• Vännäs – Umeå
• Lycksele – Umeå
• Luleå – Umeå
• Kiruna – Luleå

För mer information:
Euromaint: Ove Bergkvist, VD Euromaint AB
Tel: +46 705 37 74 27
E-mail:

Tågkompaniet: Mats Gustafsson, VD Tågkompaniet AB
Tel: +46 26-420 64 14
E-mail:

Kort om Euromaint
Euromaint erbjuder kvalificerat tågunderhåll för person- och godstrafik. Våra tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner. Vi tillgodoser våra kunders behov av väl fungerande fordonsflottor. Euromaint omsätter 2 274 MSEK och har 2 300 medarbetare. Bolaget har verksamhet i Sverige, Tyskland, Belgien, Lettland och Holland. Euromaint ägs av Ratos, ett av Europas största börsnoterade ägarbolag.

Arkiv