1. Hem
  2.  » 
  3. EuroMaint Rail
  4.  » EuroMaint i tioårigt underhållsavtal med Tågkompaniet
  1. Hem
  2.  » 
  3. EuroMaint Rail
  4.  » EuroMaint i tioårigt underhållsavtal med Tågkompaniet

Arkiv

EuroMaint i tioårigt underhållsavtal med Tågkompaniet

20 jan, 2014

Euromaint har fått i uppdrag av Tågkompaniet att fram till 2024 utföra underhållet på fordon som körs av Tågkompaniet för X-trafiks räkning.

Tågkompaniet, som under hösten vann det sammanhållna operatörs- och underhållskontraktet för X-trafik, har utsett Euromaint till underhållspartner för de Reginatåg som ingår i trafiken. Underhållet kommer att utföras vid Euromaints verkstad i Gävle från och med trafikstarten den 15 juni 2014.

– I samarbetet kring Tåg i Bergslagen har vi tillsammans med Euromaint utvecklat en god dialog och god förståelse i alla led för hur vi ska arbeta för att uppnå bästa möjliga resenärsnytta. I det nya samarbetet kring X-trafik tar vi nästa steg genom att föra in en hel del nya idéer som kommer att styra verksamheten mot målet bättre tillgänglighet till lägre kostnad, säger Håkan Jarl, trafikchef på Tågkompaniet AB.

Euromaint har hög kompentens inom fordonstypen och har under de senaste åren fått allt fler underhållskontrakt avseende Reginatåg. Bland annat påbörjade Euromaint i mitten av december underhållet av de tåg som trafikerar sträckan Sala – Linköping.

– Vi ligger långt framme när det gäller underhåll av Reginatåg. Att vi fått förtroendet av Tågkompaniet är ett bevis på det, säger Ove Bergkvist, VD för Euromaint Rail AB.

Kortfakta uppdraget och Euromaint i Gävle
• Antal tåg: 6 st
• Modell: Regina X50
• Antal spår i verkstaden: 8 st
• Antal medarbetare i Gävle: 43 st
• Kunder: Tågkompaniet, SJ, Green Cargo, Hector Rail
• Tjänster: Underhåll av vagnar och lok

För mer information, kontakta:
Euromaint Rail:
Anne-Catherine Worth,
Kommunikationschef, telefon: +46 7600 200 57
e-post:

Tågkompaniet:
Håkan Jarl,
Trafikchef, telefon: +46 26 420 64 24
e-post:

Arkiv