1. Hem
  2.  » 
  3. EuroMaint
  4.  » Julen kommer tidigt till Lundaborna. På Lucia börjar Spårvagnarna köras i Lund.
  1. Hem
  2.  » 
  3. EuroMaint
  4.  » Julen kommer tidigt till Lundaborna. På Lucia börjar Spårvagnarna köras i Lund.

Arkiv

Julen kommer tidigt till Lundaborna. På Lucia börjar Spårvagnarna köras i Lund.

26 nov, 2020

Den 12 december är det invigning och på Lucia börjar spårvagnarna köras i Lund. Vi på Euromaint är de som ska åtgärda garantiärenden, underhålla och ge service de kommande 10 åren.

Det utbildas för fullt åt alla håll och kanter inför att Spårvagnarna börjar köras i Lund. Lundaborna har fått utbildning, så även vår personal vid spårvagnsdepån i ESS-området i Lund. I tidningsmedier och på webben har det skrivits om den alldeles nya spårtrafiken i stan, det har getts både tips och riktlinjer samt kontinuerlig uppdatering på status kring det nya som snart kommer att ske.

Vårt moderbolag CAF har levererat totalt sju spårvagnar till Lund åt Skånetrafiken. Avtalet dem emellan är ett helhetsåtagande om leverans av spårvagnar och underhåll under tio år där Euromaint står för den senare delen. Tillsammans med CAF har vi skapat en stark organisation för att säkerställa leveransen och underhållet av spårvagnarna. Genom Lunds Stad har Euromaint fått en fin ny verkstad att arbeta i som ligger i ESS-området Bunkeflo, en del av Science Village i nordöstra Lund.

– Det är spännande att vara en del av Lunds utveckling och satsningen på framtidens kollektivtrafik i ett av stadens mest trafikerade stråk. Spårvagnstrafik är ett viktigt affärssegment för Euromaint. Vi är mycket glada och stolta över det visade förtroendet och vårt team i Lund står redo att leverera en bra servicetjänst, säger David Schelin VD på Euromaint

Den 12 december är det invigning av de nya Spårvagnarna som dagen därpå börjar köra resenärer mellan Lund och ESS. Själva invigningen är Corona-säkrad genom att ske helt digitalt. Det är den välkända lundaprofilen Johan Wester som är frontfigur och som du får följa när han reser runt på spårvagnen och hoppar av på olika hållplatser för en kort liten pratstund med personer han möter.

Just nu går hela Euromaints arbetsteam utbildning i de nya spårvagnarna. De lär sig allt om den nya avancerade tekniken som spårvagnarna är utrustade med. Allt så att Spårvagnarna rullar på smidigt och resenärer kommer fram tid.

– Det kommer att bli en stor utmaning för oss alla i teamet. Rätt kompetens, fungerande enkla processer och procedurer samt ett mycket nära samarbete med CAF är avgörande för att vi ska kunna leverera en bra produkt till vår kund och Lunds invånare, säger Dennis Westin underhållschef för Euromaints verksamhet på verkstad i Lund.

NCC, Spårvagnsdepån i Lund 200527
Foto: Klas Andersson. NCC

Arkiv