1. Hem
  2.  » 
  3. EuroMaint Rail
  4.  » SL ger EuroMaint förnyat förtroende i upp till 8 år
  1. Hem
  2.  » 
  3. EuroMaint Rail
  4.  » SL ger EuroMaint förnyat förtroende i upp till 8 år

Arkiv

SL ger EuroMaint förnyat förtroende i upp till 8 år

16 jun, 2015

Euromaint har för andra gången vunnit SL:s upphandling av underhåll av arbetsfordon.

Euromaint har återigen fått uppdraget att underhålla SL:s arbetsfordon. Kontraktet löper på sex år med option på ytterligare två år.
– Euromaint har lång erfarenhet och hög teknisk kompetens kring underhåll av arbetsmaskiner. Vi kan därför erbjuda SL hög tillgänglighet och driftsäkerhet på arbetsfordonen. Att vi vinner en andra avtalsperiod är glädjande och ett bevis på att SL uppskattar vårt arbete. Det är extra roligt att avtalsstarten i november sammanfaller med att SL tar sin nybyggda verkstad i Hammarby i drift, säger Ove Bergkvist, VD på Euromaint.

Avtalet med SL omfattar ett helhetsåtagande avseende underhåll av samtliga spårburna arbetsmaskiner som underhåller spår och tunnlar längs tunnelbanan, spårvagnslinjerna samt den smalspåriga järnvägen Roslagsbanan.

– Euromaints yrkeskunnande och specialkunskap om våra arbetsfordon är unik. Samtidigt är de förändringsbenägna och det finns en stark vilja att utveckla och förbättra. Det är en servicenivå som ger tillförlitlighet och förtroende, säger Viveca Swing, affärsförvaltare arbetsfordon och trafikchef på SLL Trafikförvaltningen-Trafikavdelningen.

Uppdraget utförs vid SL:s tre verkstäder för underhåll av arbetsfordon i Stockholm. Mer omfattande underhållsinsatser utförs vid Euromaints verkstad för arbetsfordon i Åmål, som är inriktad på underhåll och ombyggnad av arbetsfordon samt elektronik- och hydraulikutrustning till dessa.

För mer information:
Euromaint: Annika Kreipke, kommunikationschef, Euromaint AB
Tel: +46 760 020 881
E-mail:

SL: Viveca Swing, affärsförvaltare arbetsfordon och trafikchef på SLL Trafikförvaltningen–Trafikavdelningen
Telefon: +46 70 786 39 21
E-mail:

Högupplösta bilder finns att hämta här

Lågupplösta bilder finns att hämta här

Kort om Euromaint
Euromaint erbjuder kvalificerat tågunderhåll för person- och godstrafik. Våra tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner. Vi tillgodoser våra kunders behov av väl fungerande fordonsflottor. Euromaint omsätter 2 274 MSEK och har 2 300 medarbetare. Bolaget har verksamhet i Sverige, Tyskland, Belgien, Lettland och Holland. Euromaint ägs av Ratos, ett av Europas största börsnoterade ägarbolag.

 

Arkiv