1. Hem
  2.  » 
  3. EuroMaint Rail
  4.  » SJ utökar samarbetet med EuroMaint Rail
  1. Hem
  2.  » 
  3. EuroMaint Rail
  4.  » SJ utökar samarbetet med EuroMaint Rail

Arkiv

SJ utökar samarbetet med EuroMaint Rail

30 nov, 2015

SJ väljer att utöka innehållet i ramavtalet gällande komponentupparbetning och lägger även hjulunderhållet för fordonstyperna X2 och personvagnar hos Euromaint. Avtalet gäller från den 1 mars 2016.

I mitten av oktober kunde Euromaint berätta att SJ valt Euromaint för upparbetning av boggier gällande fordonstyperna X2 och personvagnar. Nu meddelar SJ att Euromaint även får uppdraget att underhålla hjulen för de fordonsflottorna.

– Det finns flera starka konkurrenter när det gäller underhåll av hjul i branschen. Därför är det extra glädjande att SJ väljer utöka ramavtalet med oss. Vi ser beskedet som ett bevis på att de är nöjda med vår leverans och med den utveckling vi har gått igenom tillsammans de senaste åren, säger Ove Bergkvist, VD på Euromaint.

Uppdraget omfattar både förebyggande och avhjälpande underhåll. Liksom boggiuppdraget utförs hjulunderhållet vid Euromaints komponentverkstad i Örebro. Verkstaden ser flera synergier med ett mer omfattande ansvar.

– Euromaint har haft uppdraget sedan tidigare och det är en viktig affär för komponentverkstaden i Örebro. Att behålla omfattningen gör att vi kan få en effektivare koordinering av komponentunderhållet. Nu ska vi utveckla samarbetet ytterligare men också fortsätta hålla hög kvalitet och leveransförmåga, säger Anders Repfennig, affärsenhetschef och ansvarig för Euromaints verksamhet i Örebro.

Avtalet träder i kraft den 1 mars 2016 och löper i två år med möjlighet till förlängning.

För mer information:
EuroMaint
Namn: Ove Bergkvist, VD, EuroMaint Rail
Tel: +46 705 37 74 27
E-mail:

Arkiv