1. Hem
  2.  » 
  3. EuroMaint Rail
  4.  » Euromaint vinner underhållsuppdrag för SJ:s personvagnar och för X2000
  1. Hem
  2.  » 
  3. EuroMaint Rail
  4.  » Euromaint vinner underhållsuppdrag för SJ:s personvagnar och för X2000

Arkiv

Euromaint vinner underhållsuppdrag för SJ:s personvagnar och för X2000

27 jun, 2015

Euromaint har i konkurrens vunnit underhållskontrakten för tågflottorna X2000 och personvagnar. Avtalen träder i kraft i den 1 mars 2016. Euromaint utför dessa uppdrag även idag.

-Vi ser det fortsatta förtroendet från SJ som ett bevis på vårt starka erbjudande och fruktsamma samarbete med SJ. Vår industriella underhållsprocess ger stabil leverans på en hög nivå under lång tid. Vi välkomnade den här upphandlingen eftersom utvecklingstakten är hög i branschen; 10 år har gått sedan det förra avtalet tecknades och vi ser potential för ytterligare vässning av samarbetsupplägget och underhållet. Vi ser fram emot att fortsätta att utvecklas tillsammans med SJ med sikte på en fortsatt allt bättre leverans” säger Ove Bergkvist, VD på Euromaint.
– Euromaints erbjudande möter våra högt ställda krav på tillgänglighet, tillförlitlighet, flexibilitet och kostnader. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete för att förbättra punktligheten för våra kunder, säger Claes Broström, Fordonsdirektör på SJ.
Underhållet kommer även i framtiden att i huvudsak att utföras i Stockholm och Göteborg.

För mer information:
Ove Bergkvist, VD, EuroMaint Rail AB
Tel: +46 705 37 74 27
E-mail:

Kort om EuroMaint
Euromaint erbjuder kvalificerat tågunderhåll för person- och godstrafik. Våra tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner. Vi tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Euromaint omsätter 2 274 MSEK och har 2 000 medarbetare. Bolaget har verksamhet i Sverige, Tyskland, Belgien, Lettland och Holland. Euromaint ägs av Ratos, ett av Europas största börsnoterade ägarbolag.

Arkiv